Pomarańczowa pieczeń z cukinią

Powrót do pracy oznacza u mnie powrót do kanapek. A najchętniej jadam je z domową pieczenią warzywną Dziś zapraszam na przepyszną wersję z cukinią, czerwoną soczewicą i marchewką. Dobrze odciśnięte warzywa, a potem pieczenie oznaczają odparowanie płynu i brak konieczności używania np. bułki tartej, by pasztet się związał. Świetnie smakuje z plastrami pomidora. Składniki: 300 ml czerwonej soczewicyżółta cukinia (u mnie 360 g); można użyć zielonej, ale kolor...
Najnowsze przepisy
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 12
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 24
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 100
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 125
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 96
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 78
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 105
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 121
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 783
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 321
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 278
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 207
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 202