Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 106
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 23
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 18
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 23
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 41
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 27
Pomarańczowa pieczeń z cukinią

Powrót do pracy oznacza u mnie powrót do kanapek. A najchętniej jadam je z domową pieczenią warzywną Dziś zapraszam na przepyszną wersję z cukinią, czerwoną soczewicą i marchewką. Dobrze odciśnięte warzywa, a potem pieczenie oznaczają odparowanie płynu i brak konieczności używania np. bułki tartej, by pasztet się związał. Świetnie smakuje z plastrami pomidora. Składniki: 300 ml czerwonej soczewicyżółta cukinia (u mnie 360 g); można użyć zielonej, ale kolor...
Przepisy z bloga
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 45
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 62
Pomysł na te gofry chodził mi po głowie od dawna. Ich... ⇖ 93
Zdrowia, radości, czasu na odpoczynek i zadumę, spokoju i... ⇖ 230
Na tegoroczną Wielkanoc upiekłam pasztet w przyjemnym... ⇖ 181
Od ostatniego przepisu z 18 stycznia tylko 2 weekendy... ⇖ 87
Zimą nie mogło zabraknąć lektury książki Magdaleny... ⇖ 59
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 752
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417