Prosciutto E Melone
Źródło: https://rafalcookamateur.wordpress.com/2019/08/10/prosciutto-e-melone-u-r/
Zapraszam Szynka i melon to prawdopodobnie najbardziej stereotypowe wloskie antipasti w historii. Ale jest to rowniez bardzo stara kombinacja z korzeniami siegajacymi 2. wieku naszej ery. Wedlug La Cucina Italiana Pochodzenie peklowanej szynki i melona mozna przypisac teoriom doktora Galeno, ktory zyl w 2. wieku naszej ery. Galeno, byl przekonany, ze kazda istota zostala stworzona... Czytaj dalej
Najnowsze przepisy
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 12
Przepis na wyjątkowe mini deserki na Boże Narodzenie!... ⇖ 8
Latem 2011 roku, podczas podróży przez stany północnego... ⇖ 11
Te babeczki pachną świętami jeszcze zanim wyjmiesz je z... ⇖ 16
Ta sałatka to klasyk na świątecznym stole, ale sprawdza... ⇖ 15
Uwielbiam zbierać grzyby, jednak zazwyczaj jedzenie ich... ⇖ 18
No tak nie byłabym sobą abym nie podzieliła się z wami... ⇖ 26
Mięciutkie Paluchy Pizzowe z Ciasta na Mini Burgery –... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Zapraszam Sernik na zimno z wloskiej ricotty. Deser, ktoz... ⇖ 1083
Zapraszam Kanapka z grzybami, orzeszkami piniowymi,... ⇖ 972
Zapraszam Gulasz z kiszonej kapusty. Przeszukujac internet,... ⇖ 945
Zapraszam Massimo Bottura na dwulecie bloga. Co wspolnego... ⇖ 1122
Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z... ⇖ 921
Zapraszam Wedzony czosnek sloniowy. Czym jest? Mogloby sie... ⇖ 910
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 535
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 462
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 413
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 381
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 365
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 330
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 315
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 238
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 220
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 216









































