Pudding z Tapioki
Źródło: https://rafalcookamateur.wordpress.com/2019/06/04/pudding-z-tapioki-%f0%9f%87%b5%f0%9f%87%b1-u-r/
Zapraszam Najstarsze slady swiadczace o wykorzystaniu manioku znaleziono w Ameryce Poludniowej w Peru, na stanowisku archeologicznym Tres Ventanas w gornym biegu rzeki Chilca. Datuje sie je na wczesny okres preceramiczny ok. 9500–8000 lat B.P. Nieco mlodsze datowane na ok. 8200 lat B.P. sa znaleziska w Quebrada de las Pircas – stanowisku ze srodkowego okresu preceramicznego.*... Czytaj dalej
Najnowsze przepisy
Przygotowanie idealnej cebuli do śledzi to klucz do... ⇖ 10
Polędwiczka wieprzowa to jedno z najszlachetniejszych... ⇖ 10
Składniki: jajka 3 sztuki L , cukier 3/4 szklanki, kakao... ⇖ 17
Obłędny! Przepis jest naprawdę prosty, a ciasto wygląda... ⇖ 138
Ta sałatka to idealny dodatek do smażonego karpia, dorsza... ⇖ 36
Przepyszna, wilgotna, delikatna,makowa babka, nie tylko na... ⇖ 27
Świąteczny wieniec makowy -dlaczego ten przepis jest taki... ⇖ 29
Przepisy z bloga
Zapraszam Sernik na zimno z wloskiej ricotty. Deser, ktoz... ⇖ 1080
Zapraszam Kanapka z grzybami, orzeszkami piniowymi,... ⇖ 971
Zapraszam Gulasz z kiszonej kapusty. Przeszukujac internet,... ⇖ 944
Zapraszam Massimo Bottura na dwulecie bloga. Co wspolnego... ⇖ 1121
Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z... ⇖ 919
Zapraszam Wedzony czosnek sloniowy. Czym jest? Mogloby sie... ⇖ 910
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 497
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 448
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 357
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 346
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 305
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 232
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 204
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 189
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 183
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 181









































