Najnowsze przepisy
Ciasto kruche z makiem to prosty i smaczny wypiek, który... ⇖ 29
Bezalkoholowe koktajle sprawdzą się podczas wielu okazji... ⇖ 19
Znacie te uwielbiane przez najmłodszych popękane ciacha?... ⇖ 27
Burger Historia i Pochodzenie – od Hamburg steak do moich... ⇖ 15
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym... ⇖ 16
Arabskie wpływy w kulturze Hiszpanii Historia obecności... ⇖ 13
Wprowadzenie do Pieczonych Udek Kurczaka w Sosie Grzybowym... ⇖ 20
Wprowadzenie do przepisu na Naleśniki zapiekane z mięsem... ⇖ 30
Risotto z marchewką i groszkiem
Risotto to danie jednogarnkowe z odmian ryżu zawierających sporą ilość skrobi, dzięki której danie jest aksamitne. Jego smak zależy od dodatków oraz smaku wywaru. Robi się je zwykle w ok. 20 minut, dodając niewiele składników, jak to bywa w kuchni włoskiej. U mnie tym razem danie było bez wina, ale jeśli macie taką ochotę i danie przygotowujecie dla dorosłych, dolejcie ok. 100 ml, zanim wlejecie wywar. Składniki (na 3 porcje): ok. 1,5 litra gorącego wywaru...
Przepisy z bloga
W październiku rozpoczęła się akcja darmowych ebooków... ⇖ 28
Co zrobić z dużą ilością pomidorków koktajlowych? Ja... ⇖ 89
Powrót do pracy oznacza u mnie powrót do kanapek. A... ⇖ 86
Rolady wytrawne to rodzaj gotowych kanapek, do których... ⇖ 130
Dzisiejsze danie jest przykładem tego, że smak człowieka... ⇖ 103
Lubicie śniadania na ciepło? Ja bardzo, nawet latem. I... ⇖ 84
Przepisy na czasie
Roladki schabowe nadziewane pieczarkami Tradycyjny domowy... ⇖ 126
Tradycyjnie grudzień rozpoczynam przepisem na piernik.... ⇖ 107
Rewelacyjny makowiec z budyniem Nie będziecie chcieli już... ⇖ 93
Wprowadzenie do przepisu na Krokiety z chleba tostowego z... ⇖ 65
Jak mrozić uszka wigilijne Mrożenie uszek wigilijnych to... ⇖ 65
Uszka do barszczu z orzechami i grzybamiW polskiej tradycji... ⇖ 52
Jak gotować mrożone uszka Mrożenie uszek wigilijnych to... ⇖ 51