Najnowsze przepisy
Białkowe placki z komosy ryżowej z dodatkiem białka ze... ⇖ 23
Mini Serniczki na Zimno Miękkie jak chmurka, aksamitne... ⇖ 31
Moja podróż przez sałatki z ogórkiem – smakowy duet... ⇖ 22
Szybciutka, pyszna z kilku składników zrobiona sałatka... ⇖ 42
To jedna z najlepszych nalewek owocowych. Akurat zaczął... ⇖ 27
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 155
Wprowadzenie do Mini zapiekanek z pieczarkami i serem Mini... ⇖ 26
Risotto z marchewką i groszkiem

Risotto to danie jednogarnkowe z odmian ryżu zawierających sporą ilość skrobi, dzięki której danie jest aksamitne. Jego smak zależy od dodatków oraz smaku wywaru. Robi się je zwykle w ok. 20 minut, dodając niewiele składników, jak to bywa w kuchni włoskiej. U mnie tym razem danie było bez wina, ale jeśli macie taką ochotę i danie przygotowujecie dla dorosłych, dolejcie ok. 100 ml, zanim wlejecie wywar. Składniki (na 3 porcje): ok. 1,5 litra gorącego wywaru...
Przepisy z bloga
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 33
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 58
Pomysł na te gofry chodził mi po głowie od dawna. Ich... ⇖ 90
Zdrowia, radości, czasu na odpoczynek i zadumę, spokoju i... ⇖ 189
Na tegoroczną Wielkanoc upiekłam pasztet w przyjemnym... ⇖ 141
Od ostatniego przepisu z 18 stycznia tylko 2 weekendy... ⇖ 82
Zimą nie mogło zabraknąć lektury książki Magdaleny... ⇖ 57
Przepisy na czasie
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 278
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 155
Zapraszam na smaczną mizerię z ogórków. Przygotowana z... ⇖ 89
Szukasz efektownego i pysznego ciasta, które zachwyci nie... ⇖ 89
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to... ⇖ 71
Z kremem śmietankowym, musem z jagód i kruchym spodem z... ⇖ 69
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi.... ⇖ 69
Ten prosty i przepyszny deser z winogronami, kremem... ⇖ 68
Domowa mleczna kanapka to deser, który skradł serca... ⇖ 65