Risotto z marchewką i groszkiem

Risotto to danie jednogarnkowe z odmian ryżu zawierających sporą ilość skrobi, dzięki której danie jest aksamitne. Jego smak zależy od dodatków oraz smaku wywaru. Robi się je zwykle w ok. 20 minut, dodając niewiele składników, jak to bywa w kuchni włoskiej. U mnie tym razem danie było bez wina, ale jeśli macie taką ochotę i danie przygotowujecie dla dorosłych, dolejcie ok. 100 ml, zanim wlejecie wywar. Składniki (na 3 porcje): ok. 1,5 litra gorącego wywaru...
Najnowsze przepisy
Miskant chiński Trawy ozdobne to rośliny, które w... ⇖ 6
Przepis na sprawdzony sernik z mlekiem w proszku, który... ⇖ 12
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 77
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 101
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 78
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 51
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 78
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 91
Pomysł na te gofry chodził mi po głowie od dawna. Ich... ⇖ 126
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1414
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 251
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 205
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 193
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 156
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 150
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 141
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 112