Risotto z marchewką i groszkiem

Risotto to danie jednogarnkowe z odmian ryżu zawierających sporą ilość skrobi, dzięki której danie jest aksamitne. Jego smak zależy od dodatków oraz smaku wywaru. Robi się je zwykle w ok. 20 minut, dodając niewiele składników, jak to bywa w kuchni włoskiej. U mnie tym razem danie było bez wina, ale jeśli macie taką ochotę i danie przygotowujecie dla dorosłych, dolejcie ok. 100 ml, zanim wlejecie wywar. Składniki (na 3 porcje): ok. 1,5 litra gorącego wywaru...
Najnowsze przepisy
Thanksgiving is all about family, friends, and, of course,... ⇖ 5
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when... ⇖ 5
Thanksgiving is just around the corner, and let me tell... ⇖ 8
Zapraszam na nowy przepis, tym razem jest to chlebek... ⇖ 6
Oh, cranberry relish! It’s a Thanksgiving staple that... ⇖ 8
Prosta, szybka surówka do obiadu. Przepis z bloga Kwestia... ⇖ 7
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 100
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 130
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 101
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 84
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 110
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 125
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 838
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 387
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 363
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 349
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 281