Rolada jarmużowa z twarożkiem

Tej jesieni rolady jarmużowe piekę co kilka tygodni. Świetnie się sprawdzają jako drugie śniadanie do pracy i na kolację. Nadzienie można przygotować dowolne. Mnie bardzo smakuje połączenie jarmużu i chrzanu, więc korzystam z niego najczęściej. Składniki:5 większych liści jarmużu2 łyżki oleju5 jajekszczypta soli2 łyżki mąki2 ząbki czosnku450 g twarożku (polecam chrzanowy)kilkanaście czarnych oliwekZ liści jarmużu oderwać łodyżki.Zagotować wodę. Do wrzątku...
Najnowsze przepisy
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 4
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 13
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 12
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 12
Gdy myślimy o sałacie, najczęściej wyobrażamy sobie... ⇖ 15
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 82
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 107
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 82
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 56
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 87
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 104
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2104
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 347
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 323
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 318
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 276
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 272