Rzeżucha. Wiosenne przysmaki!
Źródło: https://madamefranciskitchen.com/2024/03/30/rzezucha-wiosenne-przysmaki/
Silnie związana z okresem Wielkanocnym. Jednak trzeba ją częściej wysiewać. Wczoraj znalazłam jej nasionka w końcu na targu. Wcześniej nie wiedziałam jak się nazywa po ukraińsku więc z tym roku w końcu sobie wysieje. Jest na zwykła, a jej smak zachwyca zwłaszcza w przeróżnych pastach i jajkach. Tak łatwo ją wysiać w domu na własnym... Czytaj dalej
Najnowsze przepisy
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 17
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 13
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 25
Ciasto drożdżowe wzbogacone o kardamon z nadzieniem z... ⇖ 10
Przepisy z bloga
Komu placuszki? Wczoraj piekłam dynie więc ja mam pure... ⇖ 269
Kluski, gnocchi, kopytka, leniwe, kartacze itp po prostu... ⇖ 304
Letnia propozycja kurczaka w brzoskwiniach czy nektarynkach... ⇖ 277
Ten obiad wynikł z zawartości lodówki. Bardzo smakują... ⇖ 1056
Uwielbiam połączenie twarogu ze szpinakiem lub pokrzywą.... ⇖ 300
W końcu jest czwartek więc giovedì gnocchi! A nie jednak... ⇖ 224
Dziś śniadaniowa części serii, pełny talerz! Dokładny... ⇖ 291
Lato gości nas jak zwykle rumianymi pomidorami. Dzisiaj... ⇖ 297
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 554
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 474
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 459
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 393
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 358
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 356
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 230
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 224









































