Spaghetti
Źródło: https://rafalcookamateur.wordpress.com/2019/05/07/spaghetti-%f0%9f%87%ae%f0%9f%87%b9-u-r/
Zapraszam Makaron prawdopodobnie powstal na Bliskim lub Dalekim Wschodzie. Jednak we Wloszech nastapil rozwoj jego produkcji, gdzie trafil dzieki Arabom. Martina Corno ok. 1000 roku w ksiazce „De arte Coquinaria per vermicelli e macaroni siciliani” pisal o przepisach dan z makaronem. Dzis spaghetti jest narodowym daniem Wloskim i znane jest na calym swiecie. Zapraszam na... Czytaj dale...
Najnowsze przepisy
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 13
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 7
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 20
Ciasto drożdżowe wzbogacone o kardamon z nadzieniem z... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Zapraszam Sernik na zimno z wloskiej ricotty. Deser, ktoz... ⇖ 1083
Zapraszam Kanapka z grzybami, orzeszkami piniowymi,... ⇖ 972
Zapraszam Gulasz z kiszonej kapusty. Przeszukujac internet,... ⇖ 946
Zapraszam Massimo Bottura na dwulecie bloga. Co wspolnego... ⇖ 1122
Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z... ⇖ 922
Zapraszam Wedzony czosnek sloniowy. Czym jest? Mogloby sie... ⇖ 910
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 550
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 474
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 451
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 390
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 354
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 351
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 229
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 223









































