Spaghetti aglio e olio
Źródło: http://weekendywdomuiogrodzie.blogspot.com/2021/09/spaghetti-aglio-e-olio.html
Spaghetti aglio e olio to tradycyjne danie kuchni włoskiej z regionu Neapolu. Przygotowuje się je szybko i niedużym nakładem pracy. Jego zaletą jest też mały nakład pracy. No i najważniejsze i bardzo charakterystyczne w kuchni włoskiej - używa się w nim niewielu składników, które zazwyczaj ma się pod ręką. Składniki (na 2 porcje):200 g makaronu typu spaghetti4 ząbki czosnku...
Najnowsze przepisy
Leśna, gotowana bez pośpiechu - zupa grzybowa to jeden z... ⇖ 12
Pyszne, kokosowe ciasto przekładane słonymi krakersami.... ⇖ 14
Aromatyczna, klarowna i pełna głębokiego smaku suszonych... ⇖ 19
Profiterole to małe ptysie z nadzieniem. Upieczone z... ⇖ 19
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 138
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 175
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 115
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 147
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 137
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 152
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3002
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2149
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1489
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 858
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 757
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 695
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 675
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 670
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 661









































