Syria - Soczewica z boćwiną i melasą z granatu

Zazwyczaj nie należymy do największych wielbicieli soczewicy, ale soczewicę po syryjsku po prostu ubóstwiamy. Jest kwaśna, lekko słodka i bardzo tłusta. Poza tym dostarcza sporo białeczka, witamin i mikroelementów. Jeśli chcemy sprawić, aby była to potrawa mniej kaloryczna, możemy poskąpić oliwy i spokojnie dodać o 3-4 łyżki mniej.Składniki (4 porcje):- szklanka brązowej,...
Najnowsze przepisy
Filet z kurczaka na szybko to wybawienie dla zabieganych.... ⇖ 7
Ciasto ucierane cynamonowo-rumowe ze śliwkami to prosty i... ⇖ 12
Moje ulubione szybkie ciasto czekoladowe w nowej wersji z... ⇖ 22
Zeszłoroczny post z ziemniaczanymi sałatkami na letnie... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 447
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 518
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 525
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 731
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 658
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 529
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 517
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1902
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 296
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 266
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 257
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 224
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 211
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 188