Syria - Soczewica z boćwiną i melasą z granatu

Zazwyczaj nie należymy do największych wielbicieli soczewicy, ale soczewicę po syryjsku po prostu ubóstwiamy. Jest kwaśna, lekko słodka i bardzo tłusta. Poza tym dostarcza sporo białeczka, witamin i mikroelementów. Jeśli chcemy sprawić, aby była to potrawa mniej kaloryczna, możemy poskąpić oliwy i spokojnie dodać o 3-4 łyżki mniej.Składniki (4 porcje):- szklanka brązowej,...
Najnowsze przepisy
Głębia smaku w tej zupie pochodzi z pieczonego kalafiora... ⇖ 9
Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to... ⇖ 6
Składniki: recipe: pałki 4 sztuki i grubsze miejsca... ⇖ 17
Domowa woda gazowana to synonim wygody oraz doskonałego... ⇖ 13
Pieczone kasztany to smak jesieni, którego nie da się... ⇖ 18
Marynowane grzybki Zapach lasu, miękki mech pod stopami i... ⇖ 11
Choć parówki długo kojarzyły się z produktami niskiej... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 459
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 537
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 540
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 755
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 683
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 542
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 535
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 762
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 300
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 248
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 184
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 179