Szwajcarski chleb z kantonu Ticino
Źródło: http://weekendywdomuiogrodzie.blogspot.com/2021/05/szwajcarski-chleb-z-kantonu-ticino.html
Chleb zaproponowany przez Amber w majowej piekarni jest tradycyjnym wypiekiem kantonu Ticino, włoskiej części Szwajcarii. Ma charakterystyczny kształt dzięki przecięciu kilku pojedynczych bułek zrośniętych ze sobą. Jada się go przy wspólnym stole, odrywając po kawałku. Można go upiec na zaczynie lievito, na bidze lub samych drożdżach. Moje chlebki pieczone były na zakwasie...
Najnowsze przepisy
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo... ⇖ 18
Spaghetti Aglio Olio w 10 Minut – Sekretny Trik na... ⇖ 14
Przepis na filet z kurczaka po hawajsku. Soczyste mięso,... ⇖ 12
Gdy za oknem aura sprzyja tylko chorobom trzeba jakoś się... ⇖ 15
Sałatka z pieczonych buraków i rukoli to jedna z tych, do... ⇖ 18
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 119
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 147
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 100
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 124
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 126
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 139
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 794
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 697
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 665
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 402
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 322
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 307









































