Szwajcarski chleb z kantonu Ticino
Źródło: http://weekendywdomuiogrodzie.blogspot.com/2021/05/szwajcarski-chleb-z-kantonu-ticino.html
Chleb zaproponowany przez Amber w majowej piekarni jest tradycyjnym wypiekiem kantonu Ticino, włoskiej części Szwajcarii. Ma charakterystyczny kształt dzięki przecięciu kilku pojedynczych bułek zrośniętych ze sobą. Jada się go przy wspólnym stole, odrywając po kawałku. Można go upiec na zaczynie lievito, na bidze lub samych drożdżach. Moje chlebki pieczone były na zakwasie...
Najnowsze przepisy
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 23
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 14
Kotlety mielone z brokułem to proste, szybkie i wyjątkowo... ⇖ 14
Przepis na aromatyczny barszcz z pieczonych buraków.... ⇖ 15
Ciasto metrowiec z cappuccino Kto z nas nie zna przepisu... ⇖ 23
Kruche, zielone, mięciutkie i cudownie świąteczne. Te... ⇖ 18
Pyszny obiad? kolacja? czy może śniadanie? jak wolicie... ⇖ 12
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 128
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 163
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 107
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 134
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 129
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 143
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 405
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 310
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 298
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 246
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 193
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 178
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 156
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 127









































