Szwajcarski chleb z kantonu Ticino
Źródło: http://weekendywdomuiogrodzie.blogspot.com/2021/05/szwajcarski-chleb-z-kantonu-ticino.html
Chleb zaproponowany przez Amber w majowej piekarni jest tradycyjnym wypiekiem kantonu Ticino, włoskiej części Szwajcarii. Ma charakterystyczny kształt dzięki przecięciu kilku pojedynczych bułek zrośniętych ze sobą. Jada się go przy wspólnym stole, odrywając po kawałku. Można go upiec na zaczynie lievito, na bidze lub samych drożdżach. Moje chlebki pieczone były na zakwasie...
Najnowsze przepisy
Życie w biegu nie musi oznaczać rezygnacji ze zdrowych... ⇖ 10
Sernik z rodzynkami to takie ciasto, które każdy zna, ale... ⇖ 7
Wiśniowa Fantazja to lekkie ciasto makowe z wiśniami i... ⇖ 14
Malinowe ciasto na biszkopcie, czyli ciasto Cud Malina jest... ⇖ 9
Przepyszne drożdżowe gofry z dodatkiem dyniowego puree :)... ⇖ 9
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 120
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 150
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 103
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 126
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 127
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 140
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 803
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 752
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 681
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 419
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 329
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 319









































