Szwajcarski chleb z kantonu Ticino
Źródło: http://weekendywdomuiogrodzie.blogspot.com/2021/05/szwajcarski-chleb-z-kantonu-ticino.html
Chleb zaproponowany przez Amber w majowej piekarni jest tradycyjnym wypiekiem kantonu Ticino, włoskiej części Szwajcarii. Ma charakterystyczny kształt dzięki przecięciu kilku pojedynczych bułek zrośniętych ze sobą. Jada się go przy wspólnym stole, odrywając po kawałku. Można go upiec na zaczynie lievito, na bidze lub samych drożdżach. Moje chlebki pieczone były na zakwasie...
Najnowsze przepisy
Tortilla z łososiem, rukolą i kremowym serkiem – szybka... ⇖ 2
Sos miodowo-musztardowy to jedna z tych kulinarnych... ⇖ 17
Aromatyczna, lekko słona, z chrupiącym słonecznikiem i... ⇖ 19
Chleb jest stałym elementem w naszej codzienności. To... ⇖ 23
Kremowe kaszotto z suszonymi borowikami i Lunch Mix od... ⇖ 24
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 127
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 158
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 105
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 131
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 127
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 142
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2106
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1145
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 986
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 889
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 873
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 631









































