Szwajcarski chleb z kantonu Ticino
Źródło: http://weekendywdomuiogrodzie.blogspot.com/2021/05/szwajcarski-chleb-z-kantonu-ticino.html
Chleb zaproponowany przez Amber w majowej piekarni jest tradycyjnym wypiekiem kantonu Ticino, włoskiej części Szwajcarii. Ma charakterystyczny kształt dzięki przecięciu kilku pojedynczych bułek zrośniętych ze sobą. Jada się go przy wspólnym stole, odrywając po kawałku. Można go upiec na zaczynie lievito, na bidze lub samych drożdżach. Moje chlebki pieczone były na zakwasie...
Najnowsze przepisy
Ubita feta to puszysty i delikatny dip, który doskonale... ⇖ 12
Wegetariański smalec z fasoli z cebulką i jabłkiem to... ⇖ 9
Sałatka z tuńczykiem i makaronem Jeśli szukasz pomysłu... ⇖ 9
Zupa krem z kalafiora prosty sposób na przygotowanie zupy... ⇖ 17
Zestaw yerba mate – idealny pomysł na prezentYerba mate... ⇖ 17
Pomysł na szybki, łatwy i przepyszny obiad czyli makaron... ⇖ 13
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 113
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 145
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 94
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 122
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 118
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 133
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 703
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 554
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 254
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 238
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 204









































