Szwajcarski chleb z kantonu Ticino
Źródło: http://weekendywdomuiogrodzie.blogspot.com/2021/05/szwajcarski-chleb-z-kantonu-ticino.html
Chleb zaproponowany przez Amber w majowej piekarni jest tradycyjnym wypiekiem kantonu Ticino, włoskiej części Szwajcarii. Ma charakterystyczny kształt dzięki przecięciu kilku pojedynczych bułek zrośniętych ze sobą. Jada się go przy wspólnym stole, odrywając po kawałku. Można go upiec na zaczynie lievito, na bidze lub samych drożdżach. Moje chlebki pieczone były na zakwasie...
Najnowsze przepisy
Tradycyjna szarlotka to jedno z najbardziej klasycznych... ⇖ 10
Fit Dyniowe Kluseczki ze Szpinakiem i Brokułami(*SERIA... ⇖ 20
Polędwiczka wieprzowa faszerowana pieczarkami wręcz... ⇖ 13
Fit Wysokobiałkowa Babka Czekoladowa(*SERIA FIT*)Ta fit... ⇖ 18
Już dawno nie było serniczka XD Dżołk taki XD Jak dla... ⇖ 11
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 119
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 147
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 100
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 124
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 124
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 137
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 787
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 658
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 646
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 396
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 315
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 302









































