Szwajcarski chleb z kantonu Ticino
Źródło: http://weekendywdomuiogrodzie.blogspot.com/2021/05/szwajcarski-chleb-z-kantonu-ticino.html
Chleb zaproponowany przez Amber w majowej piekarni jest tradycyjnym wypiekiem kantonu Ticino, włoskiej części Szwajcarii. Ma charakterystyczny kształt dzięki przecięciu kilku pojedynczych bułek zrośniętych ze sobą. Jada się go przy wspólnym stole, odrywając po kawałku. Można go upiec na zaczynie lievito, na bidze lub samych drożdżach. Moje chlebki pieczone były na zakwasie...
Najnowsze przepisy
Domowa żurawina w słoikach to najlepszy dodatek do mięs,... ⇖ 7
Wybór odpowiednich herbat do miejsc gastronomicznych to... ⇖ 9
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 11
Wszyscy to wiedzą, że uwielbiam kabanosy! Domowe, robione... ⇖ 23
Ten piernik to prosty, sprawdzony i niezawodny przepis na... ⇖ 24
Jesienne listki z dynią - ciasteczka Pod koniec jesieni... ⇖ 22
Przyznam, że w tym roku bardzo czekam na święta i kilka... ⇖ 20
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 128
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 159
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 105
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 131
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 128
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 142
Przepisy na czasie
Kebab na papierze do pieczenia Nastała moda na genialny... ⇖ 53
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 51
Ciasto pijak siostry Anastazji to klasyka polskich stołów... ⇖ 47
Domowy filet z indyka – zdrowa wędlina bez dodatków i w... ⇖ 41
Pyszne proste danie, do którego idealnie pasuje kasza... ⇖ 36
Miękkie ciasto, aromatyczny farsz z kapusty i grzybów,... ⇖ 34
Pasta pieczarkowa z jajkiem Pasta pieczarkowa z jajkiem -... ⇖ 32
MINI ROGALIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGOMam dla ciebie dzisiaj... ⇖ 32
składniki na biszkopt kakaowy:70 g mąki 25 g kakao4 jajka... ⇖ 28









































