Tunezja - Pastosałatka z marchewki (Ommok houria)

Marchewka może nie kojarzyć się zbytnio z kuchnią tunezyjską, ale okazuje się, że wystarczy kilka przypraw, by z polskiej marchewki uczynić prawdziwie maghrebski przysmak. Prosto, tanio, smacznie i zdrowo!Składniki (na miskę pasty):- 500g marchewki- 1 ząbek czosnku- 3 łyżki oliwy- 1 łyżeczka mielonego kuminu- 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry- 0.5 łyżeczki ostrej pasty...
Najnowsze przepisy
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 10
Pumpkin Spice Latte – jesienny klasyk w mojej kuchni.... ⇖ 12
Idealne na jeden kęs bułeczki boa od Buchcik pomieszane... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 460
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 541
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 541
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 760
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 690
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 543
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 540
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 822
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 353
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 319
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 270
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 259