Najnowsze przepisy
Serdecznie witam i zapraszam tym razem na przepyszne ciasto... ⇖ 7
Energetyczne kulki mocy Dzień dobry! Dzisiaj chciałam... ⇖ 26
Pikniki to synonim doskonałego spędzania czasu na łonie... ⇖ 10
Gulasz z indyka jest doskonałym wyborem dla tych, którzy... ⇖ 26
Pasta Sugo alla Salvia, historii i przepis. Włoska kuchnia... ⇖ 28
Kruche ciasto ze śliwkami i bezową pianką to niesamowity... ⇖ 38
Turcja - Chleb w syropie wiśniowym (Vişneli Ekmek Tatlısı)
Powraca, jakże bogato tu reprezentowanakuchnia turecka. Tym razem prezentujemy pomysł na śniadanie, chociaż w Turcji częściej podawane jako deser, czyli vişneli ekmek tatlısı - chleb moczony w syropie wiśniowym z serkiem.Składniki (2 porcje):- 250 g mrożonych wiśni (lub czereśni)- 0.5 szklanki wody- 3-4 łyżki cukru (do czereśni wystarczy dodać 1-2, do...
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 190
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 260
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 269
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 417
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 360