Najnowsze przepisy
Serdecznie witam i zapraszam tym razem na przepyszne ciasto... ⇖ 14
Energetyczne kulki mocy Dzień dobry! Dzisiaj chciałam... ⇖ 28
Pikniki to synonim doskonałego spędzania czasu na łonie... ⇖ 13
Gulasz z indyka jest doskonałym wyborem dla tych, którzy... ⇖ 28
Pasta Sugo alla Salvia, historii i przepis. Włoska kuchnia... ⇖ 28
Kruche ciasto ze śliwkami i bezową pianką to niesamowity... ⇖ 39
Turek czy żulik?
W województwie łódzkim w piekarniach lub na stanowiskach z pieczywem spotkać można lekko słodki chleb turecki nawiązujący nazwą i składnikami do wypieków z Piekarni Tureckiej prowadzonej przez Mehmeta Nuri Fazli Oglu. Moje pierwsze wspomnienie związane z chlebkiem tureckim pochodzi z wczesnych lat 80-tych XX w., kiedy to w sklepie mięsnym gdzieś na łódzkiej Dąbrowie wypatrzyłam...
Przepisy z bloga
Wiele lat temu przeczytałam książkę o kobiecie, która... ⇖ 13
Po pierwszym upieczeniu pieczywa na twarogu nie byłam... ⇖ 60
Nie lubię marnować warzyw, a nie przepadam za głąbem... ⇖ 81