Uzbekistan - Marchewka po koreańsku (Morkovcha)

W 1937 roku z dalekiego wschodu Rosji do Azji Centralnej przesiedlono ponad 170 tysięcy Koreańczyków. Koryo-saram, jak zwani są w Środkowej Azji, najliczniejszą grupę dziś stanowią w Uzbekistanie, gdzie jest ich prawie 200 tysięcy. Natomiast na całym terytorium byłego Związku Radzieckiego żyje ich około pół miliona. Tym sposobem kuchnia koreańska stała się jedną z...
Najnowsze przepisy
Kokosowy obłoczek bez pieczenia! Ten sernik Raffaello na... ⇖ 10
Jajka to jeden z najbardziej uniwersalnych składników w... ⇖ 10
Składniki: recipe: ziemniaki około 1 kg, olej rzepakowy 3... ⇖ 14
Jeśli właśnie rozpoczynasz swoją przygodę z dietą... ⇖ 15
Makaron z kurczakiem i pesto paprykowym – szybki obiad... ⇖ 17
Mus gruszkowy z kardamonem to prosty i aromatyczny sposób... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 449
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 525
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 530
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 734
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 661
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 531
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 521
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2129
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 352
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 329
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 327
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 284
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 279