Wegańskie gołąbki w pak choi
Źródło: http://weekendywdomuiogrodzie.blogspot.com/2021/11/weganskie-goabki-w-pak-choi.html
Zawsze mam kłopot, co zrobić z liśćmi chińskich kapust typu pak choi. Wolę zjadać ich soczyste ogonki liściowe, ale żal mi wyrzucać same liście. Dlatego w tym roku użyłam ich do przygotowania gołąbków. Okazały się bardzo wdzięcznym materiałem do formowania, a potem szybkiej obróbki termicznej. Farsz składa się z soczewicy i pecłonek (gąsek zielonych i...
Najnowsze przepisy
Kasza gryczana to produkt, który może budzić mieszane... ⇖ 6
Jeśli lubisz szybkie dania z patelni, to to penne będzie... ⇖ 14
Kebab w Rulonie (Rolka Kebaba) – Najlepsza Technika Ta... ⇖ 23
Pyszne kruche ciasteczka, z kremem maślano-kajmakowym, do... ⇖ 20
14.11.2025 Magda W tym przepisie wykorzystujemy proste... ⇖ 19
Pyszna sałatka z bulgurem, selerem korzeniowym, jabłkiem,... ⇖ 23
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 116
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 146
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 99
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 122
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 118
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 134
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 753
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 612
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 331
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 288
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 281









































