Najnowsze przepisy
Usmażone kotlety ze zmielonego schabu wieprzowego podane z... ⇖ 25
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 22
Już dawno miałam je w planach przygotować, ale jakoś... ⇖ 51
Chleb codzienny z czarnuszkąDomowy chleb pszenno-żytni z... ⇖ 39
Wegańskie gołąbki w pak choi
Zawsze mam kłopot, co zrobić z liśćmi chińskich kapust typu pak choi. Wolę zjadać ich soczyste ogonki liściowe, ale żal mi wyrzucać same liście. Dlatego w tym roku użyłam ich do przygotowania gołąbków. Okazały się bardzo wdzięcznym materiałem do formowania, a potem szybkiej obróbki termicznej. Farsz składa się z soczewicy i pecłonek (gąsek zielonych i...
Przepisy z bloga
Wiele lat temu przeczytałam książkę o kobiecie, która... ⇖ 10
Po pierwszym upieczeniu pieczywa na twarogu nie byłam... ⇖ 53
Nie lubię marnować warzyw, a nie przepadam za głąbem... ⇖ 78