Wegańskie gołąbki w pak choi
Źródło: http://weekendywdomuiogrodzie.blogspot.com/2021/11/weganskie-goabki-w-pak-choi.html
Zawsze mam kłopot, co zrobić z liśćmi chińskich kapust typu pak choi. Wolę zjadać ich soczyste ogonki liściowe, ale żal mi wyrzucać same liście. Dlatego w tym roku użyłam ich do przygotowania gołąbków. Okazały się bardzo wdzięcznym materiałem do formowania, a potem szybkiej obróbki termicznej. Farsz składa się z soczewicy i pecłonek (gąsek zielonych i...
Najnowsze przepisy
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 15
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 11
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 24
Ciasto drożdżowe wzbogacone o kardamon z nadzieniem z... ⇖ 10
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 129
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 163
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 108
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 135
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 129
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 144
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 553
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 474
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 456
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 392
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 357
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 356
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 229
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 224









































