Włochy - Gnocchi z oliwą i szałwią (Gnocchi olio e salvia)
Źródło: https://roslinozerniurlopowicze.blogspot.com/2020/09/wochy-gnocchi-z-oliwa-i-szawia-gnocchi.html
Jednym z najlepszych, ale i zarazem najprostszych sposobów na podanie gnocchi jest polanie ich roztopionym masłem z dodatkiem szałwii. My postanowiliśmy masło zastąpić oliwą i trzeba przyznać, że w tej wersji gnocchi są równie tłuściutkie, pyszne i komfortujące.Składniki (6-7 porcji):- 1 kg ziemniaków- 250 g mąki pszennej + trochę do podsypania- sól- 9-10...
Najnowsze przepisy
Przygotowanie idealnej cebuli do śledzi to klucz do... ⇖ 9
Składniki: jajka 3 sztuki L , cukier 3/4 szklanki, kakao... ⇖ 17
Obłędny! Przepis jest naprawdę prosty, a ciasto wygląda... ⇖ 130
Ta sałatka to idealny dodatek do smażonego karpia, dorsza... ⇖ 36
Przepyszna, wilgotna, delikatna,makowa babka, nie tylko na... ⇖ 26
Świąteczny wieniec makowy -dlaczego ten przepis jest taki... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 497
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 600
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 560
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 809
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 752
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 562
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 588
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 495
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 448
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 357
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 346
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 303
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 232
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 204
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 185
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 182
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 181









































