Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 105
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 23
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 18
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 23
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 40
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 27
Włochy - Krem z soczewicy (Vellutata di lenticchie)

Pamiętacie turecką czorbę z czerwonej soczewicy z dodatkiem oleju z miętą i ostrą papryką? Okazuje się, że we Włoszech je się bardzo podobną zupę, chociaż na pewno nie jest tam aż tak popularna jak jej siostrzana wersja w Turcji! Różni się dosłownie kilkoma składnikami, a jej bazę stanowi (jak przystało na włoską zupę) soffritto, czyli drobno pokrojona i podsmażona...
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 423
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 488
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 497
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 691
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 628
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 506
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 493
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 752
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417