Włochy - Makaron z fasolą (Pasta e fagiolo)

Cucina povera, czylibiedna kuchnia to termin używany do określenia potraw kuchni włoskiej wywodzących się raczej z ekonomicznego przymusu do skupienia się na gotowaniu z użyciem produktów z własnego ogródka. Tak powstały przepisy na takie ciekawostki jak makaron z groszkiem, ziemniakami czy właśnie z fasolą. W dzisiejszych czasach polenta czy pasta wcale nie muszą oznaczać...
Najnowsze przepisy
Filet z kurczaka na szybko to wybawienie dla zabieganych.... ⇖ 4
Ciasto ucierane cynamonowo-rumowe ze śliwkami to prosty i... ⇖ 12
Moje ulubione szybkie ciasto czekoladowe w nowej wersji z... ⇖ 22
Zeszłoroczny post z ziemniaczanymi sałatkami na letnie... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 446
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 518
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 525
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 731
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 658
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 528
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 517
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1901
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 296
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 266
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 257
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 224
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 211
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 188