Włochy - Placuszki kasztanowe z kremem z wegańskiej ricotty ze słonecznika i nerkowców (Frittelle di castagne con crema di ricotta)
Źródło: https://roslinozerniurlopowicze.blogspot.com/2020/05/wochy-placuszki-kasztanowe-z-kremem-z.html
Mąka z kasztanów w Polsce zapewne kojarzy się głównie z dietą bezglutenową i możliwe, że częściej wiąże się z przymusem niż chęcią jej spożywania. W północnych Włoszech kasztany i mąka z kasztanów nie są niczym nadzwyczajnego. W trakcie wizyty w Bergamo w jednej z restauracji jedliśmy przepyszne tagliatelle z mąki z kasztanów, a restauracja ta była zwyczajną włoską...
Najnowsze przepisy
Serniki z PodkarpaciaPrzeglądając podkarpackie przepisy... ⇖ 10
Ta sałatka warstwowa z tuńczykiem to idealny przepis na... ⇖ 26
Pyszne ciasto które zrobicie w kilka minut, wilgotne i... ⇖ 22
Bardzo proste w przygotowaniu, smaczne i efektowne roladki... ⇖ 33
Sernik z bezą kokosową to klasyczny domowy wypiek, który... ⇖ 27
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 506
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 619
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 564
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 827
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 761
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 569
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 595
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1787
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1162
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 696
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 626
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 611
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 598
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 561
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 486
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 479
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 461









































