Włochy - Sycylijska caponata

Caponata to tradycyjne wegetariańskie danie kuchni sycylijskiej, składające się z bakłażanów w slodko-kwaśnym sosie z dodatkiem oliwek, kaparów, rodzynek i orzeszków piniowych. Każda sycylijska rodzina ma swój własny przepis na caponatę, a na całej Sycylii istnieje podobno aż 37 jej wersji. Oto nasza wersja:Składniki (3-4 porcje):- 3 łyżki oliwy- 2 cebule- 1 ząbek czosnku- 1...
Najnowsze przepisy
Zeszłoroczny post z ziemniaczanymi sałatkami na letnie... ⇖ 8
Racuchy z Jabłkami na Kefirze – Pyszne, Szybkie i Bez... ⇖ 14
Filet z indyka to jeden z tych produktów, które mają... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 446
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 517
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 524
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 731
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 657
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 528
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 516
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1874
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 296
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 260
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 254
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 200
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 197
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 187