Zuppa inglese
Źródło: https://rafalcookamateur.wordpress.com/2019/09/18/zuppa-inglese-u-r/
Zapraszam Zupa Angielska. Niech nazwa Cie nie zwiedzie, bo to nie zupa, tym bardziej angielska. To wloski deser, ktorego powstanie datuje sie na XVIII wieczna Parme. Na dworze krolowej Marii Luizy, nadworny kucharz opracowal ten warstwowy deser. Biszkopty maczane w rumie, bardzo popularnym wsrod angielskich zeglarzy, stad nazwa, naprzemian ukladane ze smietana, dzemem i suszonymi... Czytaj dalej
Najnowsze przepisy
Budyń proteinowy z polewą z mlecznej czekolady od Prozis... ⇖ 17
Witam Kochani! Polecam pyszny schab pieczony, jeśli tylko... ⇖ 23
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 37
Soczysta karkówka z piekarnika – sprawdzony przepis na... ⇖ 19
To ciasto sezamowe wygląda jak makowiec, a w środku kryje... ⇖ 17
Makowiec, sernik i piernik, te trzy klasyki zawsze piekę... ⇖ 27
Sałatka jarzynowa z burakami to bardzo smaczna odmiana... ⇖ 20
Druga nieco inna propozycja fit makowca, którego robi się... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Zapraszam Sernik na zimno z wloskiej ricotty. Deser, ktoz... ⇖ 1102
Zapraszam Kanapka z grzybami, orzeszkami piniowymi,... ⇖ 977
Zapraszam Gulasz z kiszonej kapusty. Przeszukujac internet,... ⇖ 961
Zapraszam Massimo Bottura na dwulecie bloga. Co wspolnego... ⇖ 1134
Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z... ⇖ 940
Zapraszam Wedzony czosnek sloniowy. Czym jest? Mogloby sie... ⇖ 916
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1867
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1263
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 750
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 704
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 618
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 610
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 575
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 496
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 489
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 476









































