Boczek wieprzowy parzony wędzony.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/08/boczek-wieprzowy-parzony-wedzony.html
Boczek wieprzowy uwędzony troszkę inaczej, najpierw został sparzony a później uwędzony. Wyszedł bardzo smaczny. Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach 70% olcha/ 30% buk.Składniki:- 4 kawałki surowego boczku bez skóry i kości 1.4 kg. (paski o szerokości 10-15 cm.)- przędza wędliniarskaPeklowanie 4 dni według tabeli peklowania Dziadka.Dodatki do zalewy:ziele angielskie, czosnek, liść laurowyWykonanie:Zaparzamy szklanką wrzącej wody pieprz, ziele angielskie,...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 11
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 16
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 13
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 290
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 315
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 217
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 229
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 75
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 67
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 53









































