Makowiec japoński.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/12/makowiec-japonski.html
Wilgotny, bardzo smaczny makowiec japoński z bakaliami takimi jak jabłka, włoskie orzechy, miód, rodzynki i kandyzowana skórka z pomarańczy. Makowiec polany polewą czekoladową i posypany wiórkami kokosowymi.Składniki:mak zmielony 40 dagmleko 750 mlmiękkie masło 20 dagcukier puder szklanka (pojemność szklanki 250 ml)9 jajek1 szczypta solistarte na wiórki jabłka 50 dagmiód 1 łyżkarodzynki 10 dagkandyzowana skórka z pomarańczy 3 łyżkiorzechy włoskie pół szklanki...
Najnowsze przepisy
Uwierzycie, że jest już druga połowa Listopada?Nie raz... ⇖ 11
Makowiec z kremem czekoladowym to wilgotne, aromatyczne i... ⇖ 18
Są takie dania, które podczas gotowania przenoszą nas... ⇖ 17
Takie kulebiaki robię obowiązkowo na Wigilię i święta.... ⇖ 17
Mrożonkę z zupy kalafiorowej FRoSTA można wykorzystać w... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 308
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 340
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 241
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 253
Przepisy na czasie
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1033
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 848
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 826
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 746
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 450
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 365
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 347









































