Wędzonka wieprzowa.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/12/wedzonka-wieprzowa.html
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjusza na zrębkach olcha/buk. Tak na marginesie: niektóre kawałki wędzonki wędzę 2 godziny a ten kawałek wędziłem 3 godziny, dlaczego ? A no dlatego że użyłem grubszej folii pod zrębki i wtedy czas wędzenia może się przedłużyć. Ale zawsze po 2 godzinach wędzenia gdy temperatura spadnie do 40 stopni możemy delikatnie podglądnąć do wewnątrz garnka i zobaczyć czy kolor uwędzonej wędliny nam...
Najnowsze przepisy
Pyszny szybki wypiek, w którym zutylizujesz banany, które... ⇖ 9
...kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i... ⇖ 15
Pierniczki miękkie i pulchne Dzisiaj prosty przepis na... ⇖ 13
Ostatnio dorwałam w sklepie 450 gramowe opakowanie sera na... ⇖ 20
Śledzie w occie – klasyk kuchni polskiej i świetna baza... ⇖ 12
Kasza gryczana to produkt, który może budzić mieszane... ⇖ 23
Jeśli lubisz szybkie dania z patelni, to to penne będzie... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 295
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 331
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 234
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 247
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 755
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 630
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 353
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 298
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 284









































