Wędzonka wieprzowa.

Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjusza na zrębkach olcha/buk. Tak na marginesie: niektóre kawałki wędzonki wędzę 2 godziny a ten kawałek wędziłem 3 godziny, dlaczego ? A no dlatego że użyłem grubszej folii pod zrębki i wtedy czas wędzenia może się przedłużyć. Ale zawsze po 2 godzinach wędzenia gdy temperatura spadnie do 40 stopni możemy delikatnie podglądnąć do wewnątrz garnka i zobaczyć czy kolor uwędzonej wędliny nam...
Najnowsze przepisy
Let me tell you, there’s just something magical about... ⇖ 13
Oh my goodness, let me tell you about the magic of African... ⇖ 10
Oh my goodness, let me tell you about my love for shrimp... ⇖ 9
Placuszki twarogowe z cynamonem to doskonała propozycja... ⇖ 13
Fit Muffinki Czekoladowe(*SERIA FIT*)Czekoladowe muffinki... ⇖ 9
składniki:1 arkusz ciasta francuskiego3-4 świeże figi1-2... ⇖ 12
Fit Lody Czekoladowe(Ninja Creami NC300EU)Czekoladowe lody... ⇖ 12
Are you ready to take your taste buds on a tropical... ⇖ 19
Let me tell you about one of my absolute favorite weeknight... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 276
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 298
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 198
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 202
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 748
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 275
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 231
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 172
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 163