Wędzonka wieprzowa.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/12/wedzonka-wieprzowa.html
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjusza na zrębkach olcha/buk. Tak na marginesie: niektóre kawałki wędzonki wędzę 2 godziny a ten kawałek wędziłem 3 godziny, dlaczego ? A no dlatego że użyłem grubszej folii pod zrębki i wtedy czas wędzenia może się przedłużyć. Ale zawsze po 2 godzinach wędzenia gdy temperatura spadnie do 40 stopni możemy delikatnie podglądnąć do wewnątrz garnka i zobaczyć czy kolor uwędzonej wędliny nam...
Najnowsze przepisy
To bardzo prosty przepis na pyszne ciasto bez dodatku cukru... ⇖ 7
HITowe kuleczki pizzowe z serem to przekąska, która w... ⇖ 14
Ta cynamonka w innej wersji dla wielbicieli cynamonek jest... ⇖ 15
Ekspresowe rogaliki, na które ciasto składa się tylko z... ⇖ 12
Mini bajaderki z resztek ciast to szybki, łatwy deser na... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 387
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 409
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 306
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 323
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3762
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2337
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1675
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 939
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 906
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 847
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 804









































