Wędzonka wieprzowa.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/12/wedzonka-wieprzowa.html
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjusza na zrębkach olcha/buk. Tak na marginesie: niektóre kawałki wędzonki wędzę 2 godziny a ten kawałek wędziłem 3 godziny, dlaczego ? A no dlatego że użyłem grubszej folii pod zrębki i wtedy czas wędzenia może się przedłużyć. Ale zawsze po 2 godzinach wędzenia gdy temperatura spadnie do 40 stopni możemy delikatnie podglądnąć do wewnątrz garnka i zobaczyć czy kolor uwędzonej wędliny nam...
Najnowsze przepisy
Pyszny, po prostu rozpływa się w ustach, pracy przy nim... ⇖ 14
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna... ⇖ 12
Ten przepis na kluski śląskie to gwarancja, że już... ⇖ 16
Ognista Jambalaya z Kiełbasą Chorizo – Szybki Przepis... ⇖ 14
Sałatka z tortellini i suszonymi pomidorami to szybka w... ⇖ 13
Piazza IX AprileJeden dzień w Taorminie Podczas naszej... ⇖ 10
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 292
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 325
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 225
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 238
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 670
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 360
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 230
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 174
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 142









































