Wędzonka wieprzowa.

Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjusza na zrębkach olcha/buk. Tak na marginesie: niektóre kawałki wędzonki wędzę 2 godziny a ten kawałek wędziłem 3 godziny, dlaczego ? A no dlatego że użyłem grubszej folii pod zrębki i wtedy czas wędzenia może się przedłużyć. Ale zawsze po 2 godzinach wędzenia gdy temperatura spadnie do 40 stopni możemy delikatnie podglądnąć do wewnątrz garnka i zobaczyć czy kolor uwędzonej wędliny nam...
Najnowsze przepisy
wpis sponsorowanyPlanowanie słodkości na przyjęcie to... ⇖ 7
Rydze - Gatita w Pytaniu na ŚniadanieRydze, to grzyby,... ⇖ 8
Ekspresowe, przepyszne rogaliki. Nie trzeba czekać, aż... ⇖ 88
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, dlatego powinno... ⇖ 9
Głębia smaku w tej zupie pochodzi z pieczonego kalafiora... ⇖ 17
Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to... ⇖ 13
Składniki: recipe: pałki 4 sztuki i grubsze miejsca... ⇖ 20
Domowa woda gazowana to synonim wygody oraz doskonałego... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 277
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 300
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 203
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 207
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 764
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 309
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 260
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 187
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 185