Wędzonka wieprzowa.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/12/wedzonka-wieprzowa.html
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjusza na zrębkach olcha/buk. Tak na marginesie: niektóre kawałki wędzonki wędzę 2 godziny a ten kawałek wędziłem 3 godziny, dlaczego ? A no dlatego że użyłem grubszej folii pod zrębki i wtedy czas wędzenia może się przedłużyć. Ale zawsze po 2 godzinach wędzenia gdy temperatura spadnie do 40 stopni możemy delikatnie podglądnąć do wewnątrz garnka i zobaczyć czy kolor uwędzonej wędliny nam...
Najnowsze przepisy
Puszysta drożdżowa babka makowa z tradycyjnego przepisu.... ⇖ 7
Chrupiące francuskie paszteciki z pieczarkami. Szybka i... ⇖ 9
Bakłażan z pomidorami i fetą to szybki, aromatyczny... ⇖ 14
Chleb orkiszowy na drożdżach W listopadzie ogród wycisza... ⇖ 15
CIASTECZKA CYNAMONOWEPyszne i bardzo aromatyczne ciasteczka... ⇖ 26
Crepes gryczane z papryką i jajkiem to francuska klasyka w... ⇖ 25
Fit Batatowy Wrap z Indykiem(*SERIA FIT*)Ten fit batatowy... ⇖ 30
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 294
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 326
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 228
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 241
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 699
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 542
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 250
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 228
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 201









































