Najnowsze przepisy
Naleśniki z mascarpone Najlepszy przepis na naleśniki... ⇖ 18
Uwielbiam takie przepisy na proste kremowe zupy. Mam dużo... ⇖ 19
Mustikkakristallipullat to fińskie bułeczki kardamonowe z... ⇖ 28
Wędzonka wieprzowa.

Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjusza na zrębkach olcha/buk. Tak na marginesie: niektóre kawałki wędzonki wędzę 2 godziny a ten kawałek wędziłem 3 godziny, dlaczego ? A no dlatego że użyłem grubszej folii pod zrębki i wtedy czas wędzenia może się przedłużyć. Ale zawsze po 2 godzinach wędzenia gdy temperatura spadnie do 40 stopni możemy delikatnie podglądnąć do wewnątrz garnka i zobaczyć czy kolor uwędzonej wędliny nam...
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 169
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 198
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 132
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 143
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 890
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 698
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 549
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 348
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 218
Jarzynka do obiadu to znakomity sposób na przetwory na... ⇖ 204