Wędzonka wieprzowa.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/12/wedzonka-wieprzowa.html
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjusza na zrębkach olcha/buk. Tak na marginesie: niektóre kawałki wędzonki wędzę 2 godziny a ten kawałek wędziłem 3 godziny, dlaczego ? A no dlatego że użyłem grubszej folii pod zrębki i wtedy czas wędzenia może się przedłużyć. Ale zawsze po 2 godzinach wędzenia gdy temperatura spadnie do 40 stopni możemy delikatnie podglądnąć do wewnątrz garnka i zobaczyć czy kolor uwędzonej wędliny nam...
Najnowsze przepisy
Życie w biegu nie musi oznaczać rezygnacji ze zdrowych... ⇖ 10
Sernik z rodzynkami to takie ciasto, które każdy zna, ale... ⇖ 7
Wiśniowa Fantazja to lekkie ciasto makowe z wiśniami i... ⇖ 14
Malinowe ciasto na biszkopcie, czyli ciasto Cud Malina jest... ⇖ 9
Przepyszne drożdżowe gofry z dodatkiem dyniowego puree :)... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 302
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 338
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 238
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 250
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 803
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 752
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 681
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 419
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 329
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 319









































