Wędzonka wieprzowa.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/12/wedzonka-wieprzowa.html
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjusza na zrębkach olcha/buk. Tak na marginesie: niektóre kawałki wędzonki wędzę 2 godziny a ten kawałek wędziłem 3 godziny, dlaczego ? A no dlatego że użyłem grubszej folii pod zrębki i wtedy czas wędzenia może się przedłużyć. Ale zawsze po 2 godzinach wędzenia gdy temperatura spadnie do 40 stopni możemy delikatnie podglądnąć do wewnątrz garnka i zobaczyć czy kolor uwędzonej wędliny nam...
Najnowsze przepisy
Jutro 11 listopada czyli Dzień Niepodległości. Ale nie... ⇖ 35
Frytki z air fryer – chrupiące i złociste Chrupiące,... ⇖ 15
Pyszny, po prostu rozpływa się w ustach, pracy przy nim... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 292
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 325
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 225
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 238
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 681
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 451
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 234
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 175
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 152









































