Wędzonka wieprzowa.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/12/wedzonka-wieprzowa.html
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjusza na zrębkach olcha/buk. Tak na marginesie: niektóre kawałki wędzonki wędzę 2 godziny a ten kawałek wędziłem 3 godziny, dlaczego ? A no dlatego że użyłem grubszej folii pod zrębki i wtedy czas wędzenia może się przedłużyć. Ale zawsze po 2 godzinach wędzenia gdy temperatura spadnie do 40 stopni możemy delikatnie podglądnąć do wewnątrz garnka i zobaczyć czy kolor uwędzonej wędliny nam...
Najnowsze przepisy
Prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom... ⇖ 9
Dzień dobry :-) Grudzień to zabiegany miesiąc, więc u... ⇖ 9
Przepis nadelikatne, puszyste i wilgotne ciasto z dodatkiem... ⇖ 14
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na po prostu mega HIT... ⇖ 18
Mąka owsiana sprawia, że ciasto jest nieco delikatniejsze... ⇖ 11
Z pewnością nie jest to danie ekspresowe i za chiny... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 344
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 362
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 269
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 280
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 393
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 294
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 290
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 234
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 187
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 170
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 144
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 75









































