Wędzonka wieprzowa.

Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjusza na zrębkach olcha/buk. Tak na marginesie: niektóre kawałki wędzonki wędzę 2 godziny a ten kawałek wędziłem 3 godziny, dlaczego ? A no dlatego że użyłem grubszej folii pod zrębki i wtedy czas wędzenia może się przedłużyć. Ale zawsze po 2 godzinach wędzenia gdy temperatura spadnie do 40 stopni możemy delikatnie podglądnąć do wewnątrz garnka i zobaczyć czy kolor uwędzonej wędliny nam...
Najnowsze przepisy
Cinnamon Rolls w Wersji Fit(*SERIA FIT*)Oczywiście,... ⇖ 13
Kremowa Fit Gorąca Czekolada(*SERIA FIT*)Kiedy temperatura... ⇖ 11
Fit Chicken Burger(*SERIA FIT*)Trudno o danie, które tak... ⇖ 11
Przepyszny sos do kanapek i wędlin. Uwielbiany jest przez... ⇖ 75
1 op ciasta filo500g szpinaku swieżego250 g sera feta lub... ⇖ 16
Fit Burgery z Indyka(do przygotowania w urządzeniu... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 272
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 296
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 197
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 199
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 721
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 184
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 142
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 138
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 135
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 125