Wędzonka wieprzowa.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/12/wedzonka-wieprzowa.html
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjusza na zrębkach olcha/buk. Tak na marginesie: niektóre kawałki wędzonki wędzę 2 godziny a ten kawałek wędziłem 3 godziny, dlaczego ? A no dlatego że użyłem grubszej folii pod zrębki i wtedy czas wędzenia może się przedłużyć. Ale zawsze po 2 godzinach wędzenia gdy temperatura spadnie do 40 stopni możemy delikatnie podglądnąć do wewnątrz garnka i zobaczyć czy kolor uwędzonej wędliny nam...
Najnowsze przepisy
Są takie smaki, które całkowicie wykraczają poza swoje... ⇖ 19
Piernik krakowski to klasyczne, domowe ciasto o głębokim... ⇖ 21
Kurczak w sosie mascarpone z białym winem.Ten przepis to... ⇖ 13
Jedne z moich ulubionych ciasteczek z lukrem i kremem... ⇖ 23
Nasze krokiety to idealny dodatek dobarszczu wigilijnegolub... ⇖ 26
Szyszki czekoladowe to przepyszny, słodki deser, idealny... ⇖ 31
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 360
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 381
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 284
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 292
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1605
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 665
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 585
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 558
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 512
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 464
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 463
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 436
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 359









































