Wędzonka wieprzowa.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/12/wedzonka-wieprzowa.html
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjusza na zrębkach olcha/buk. Tak na marginesie: niektóre kawałki wędzonki wędzę 2 godziny a ten kawałek wędziłem 3 godziny, dlaczego ? A no dlatego że użyłem grubszej folii pod zrębki i wtedy czas wędzenia może się przedłużyć. Ale zawsze po 2 godzinach wędzenia gdy temperatura spadnie do 40 stopni możemy delikatnie podglądnąć do wewnątrz garnka i zobaczyć czy kolor uwędzonej wędliny nam...
Najnowsze przepisy
Wyobraź sobie takie śniadanie: ugotowane na półmiękko... ⇖ 4
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 13
Dzisiaj przychodzę do Was z kolejnym przepisem na proste i... ⇖ 19
Świąteczne ciasteczka czekoladowe renifery to uroczy i... ⇖ 14
Kiedy za oknem robi się chłodniej, nic tak nie rozgrzewa... ⇖ 16
Kotlety ruskie – prosty i pyszny pomysł na obiad Jeśli... ⇖ 19
Sernik Kinder Country to naprawdę wyjątkowy przepis! Ma... ⇖ 23
Puszyste racuchy bez jabłek. Szybkie, proste i idealne na... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 291
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 320
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 221
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 236
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 558
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 185
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 145
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 117
Brokuły to świetna baza do sałatek, wystarczy dodać... ⇖ 114
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 103
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 94









































