Wędzonka wieprzowa.

Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjusza na zrębkach olcha/buk. Tak na marginesie: niektóre kawałki wędzonki wędzę 2 godziny a ten kawałek wędziłem 3 godziny, dlaczego ? A no dlatego że użyłem grubszej folii pod zrębki i wtedy czas wędzenia może się przedłużyć. Ale zawsze po 2 godzinach wędzenia gdy temperatura spadnie do 40 stopni możemy delikatnie podglądnąć do wewnątrz garnka i zobaczyć czy kolor uwędzonej wędliny nam...
Najnowsze przepisy
Pieczarki od zawsze towarzyszyły mi w kuchni – były... ⇖ 7
W swojej kuchni do tej pory miałam dwa blendery ręczny i... ⇖ 8
Let me tell you, cooking shrimp in an air fryer is an... ⇖ 11
Oh my goodness, have you tried *air fryer cauliflower* yet?... ⇖ 12
Oh my goodness, let me tell you about these blueberry... ⇖ 11
Let me tell you, there’s nothing quite like a bowl of... ⇖ 11
Oh my goodness, let me tell you about my absolute favorite... ⇖ 10
Oh, let me tell you about my love for quinoa power bowls!... ⇖ 10
Polędwiczki z Kurczaka w Pikantnej Miodowej Glazurze(do... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 277
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 303
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 207
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 210
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 772
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 317
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 269
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 195
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 192