Bułki na weekend.

W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.Składniki:mąka pszenna Typ-650 70 dagdrożdże świeże 20 gsól 1 łyżeczkacukier 1 łyżeczkaolej 8 łyżekwoda ciepła 400 mlWykonanie:Przesiewamy mąkę wraz z solą do miski w której będziemy wyrabiać ciasto na bułki, dodajemy olej, rozrobione w pół szklanki ciepłej wody, cukrem drożdże i pozostałą ciepłą wodę. Wyrabiamy ciasto ręcznie podsypując mąką, do momentu otrzymania gładkiego...
Najnowsze przepisy
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 13
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 14
Pieczarki od zawsze towarzyszyły mi w kuchni – były... ⇖ 22
Let me tell you, cooking shrimp in an air fryer is an... ⇖ 19
Oh my goodness, have you tried *air fryer cauliflower* yet?... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 277
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 303
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 207
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 210
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 779
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 321
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 275
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 199
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 196