Najnowsze przepisy
Ocet winny to nie tylko popularny składnik w kuchni, ale... ⇖ 0
składniki na biszkopt:70 g mąki25 g kakao4 jajka (białka... ⇖ 8
Witajcie w kolejnym wpisie na moim blogu! Dzisiaj mam dla... ⇖ 15
Mexican Black Coffee i Spice Mexican Mocha – Historia,... ⇖ 12
Przepis na pyszną paste jajeczną z rzeżuchą. Idealny,... ⇖ 19
Ciasto Czarnoksiężnik to deser pełen magii – zarówno... ⇖ 38
Majówka za pasem, a takie rogaliki świetnie sprawdzą... ⇖ 18
Boczek wieprzowy wędzony.

Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.Składniki:10 kawałków surowego boczku bez skóry i kości 1,7 kg. (paski o szerokości 10-15 cm.)przędza wędliniarskaPeklowanie 4 dni według tabeli peklowania Dziadka .Dodatki do zalewy:ziele angielskie, czosnek, liść laurowyWykonanie:Zaparzamy szklanką wrzącej wody pieprz, ziele angielskie, czosnek, liść laurowy ( parzymy pod przykryciem 10-15 minut). Po sparzeniu dodajemy do solanki przygotowanej według tabeli ...
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 120
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 153
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 97
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 106
Przepisy na czasie
Ta sałatka to najlepsza sałatka porowa, jaką jadłam! Z... ⇖ 3415
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć czegoś... ⇖ 1855
Jajka w sosie francuskim to nie tylko smakowita, ale i... ⇖ 1270
Polecam Wam dziś pyszną sałatkę jajeczno-szynkową z... ⇖ 1261
Cytrynowiec to ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem,... ⇖ 1191
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 979
Pofalowany sernik na ciemnym spodzie Dziś najłatwiejszy... ⇖ 797
Wielkanocne kurczaczki to super pomysł na pyszną... ⇖ 752
Szynki w galarecie Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta... ⇖ 637
Jeśli szukasz prostego, ale efektownego ciasta, które na... ⇖ 637