Boczek wieprzowy wędzony.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/12/boczek-wieprzowy-wedzony.html
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.Składniki:10 kawałków surowego boczku bez skóry i kości 1,7 kg. (paski o szerokości 10-15 cm.)przędza wędliniarskaPeklowanie 4 dni według tabeli peklowania Dziadka .Dodatki do zalewy:ziele angielskie, czosnek, liść laurowyWykonanie:Zaparzamy szklanką wrzącej wody pieprz, ziele angielskie, czosnek, liść laurowy ( parzymy pod przykryciem 10-15 minut). Po sparzeniu dodajemy do solanki przygotowanej według tabeli ...
Najnowsze przepisy
Składniki: ryż woreczek 100 gram, papryka średnia 6... ⇖ 9
Jutro 11 listopada czyli Dzień Niepodległości. Ale nie... ⇖ 41
Frytki z air fryer – chrupiące i złociste Chrupiące,... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 292
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 325
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 225
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 238
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 684
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 463
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 234
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 182
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 161









































