Ciastka pierniczki z ciasta dojrzewającego.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/12/ciastka-pierniczki-z-ciasta.html
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z ciasta dojrzewającego. Ciasto dojrzewało w chłodnym miejscu przez 5 tygodni. Gotowe ciasto po 5 tygodniach dojrzewania robi się gęściejsze i bardzo pachnące przyprawą do piernika. Pierniczki dekorowała nasza 7 letnia wnuczka Julia :)Składniki na ciasto:miód naturalny 50 dagmasło 250 gcukier szklanka 250 mlmąka pszenna Typ 450 1 kgkurze jajka 3 szt.mleko pół szklanki (125 ml)soda 3 łyżeczkisól pół łyżeczkiprzyprawa...
Najnowsze przepisy
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 8
Karkówka to mięso, które potrafi rozwinąć swój smak... ⇖ 9
Proste ciasto, ale było tak dobre w smaku, że piekłam je... ⇖ 11
Pozostając wciąż w dyniowym temacie, zapraszam dziś bez... ⇖ 20
Przerywam dziś kolejną, przewidzianą wcześnieja tym... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 290
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 315
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 217
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 229
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 73
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 71
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 65
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 51









































