Boczek wieprzowy ze skórą, wędzony.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2021/11/boczek-wieprzowy-ze-skora-wedzony.html
Boczek wieprzowy wędzony, niepeklowany, nie solony.Surowiec:Boczek wieprzowy ze skórą, bez żeber 90 dagWykonanie:Boczek kroimy na 2 kawałki, myjemy i wieszamy do osuszenia na kilka godzin. Osuszone kawałki boczku wędzimy na zrębkach olcha 2 godziny, w temperaturze 50-60 stopni Celsjusza. Uwędzone studzimy powieszone na kiju. Ostudzone kawałki boczku możemy...
Najnowsze przepisy
Najlepsze pierniczki imbirowe- pachnące cynamonem ale i... ⇖ 4
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 7
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 22
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 290
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 316
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 217
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 231
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 113
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 73
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 58









































