Boeuf Stroganow.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/11/boeuf-stroganow.html
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso wieprzowe z szynki.Składniki:400 g ligawy400 g wieprzowej szynki3 płaskie łyżki mąki250 dag pieczarek1 papryka czerwona2 mniejsze ogórki kiszone500 ml bulionu lub wody2 łyżki koncentratu pomidorowego2 ząbki czosnkukilka liści laurowychkilka kulek ziela angielskiego150 ml śmietanki 30%1 łyżka posiekanej pietruszkisól oraz czarny pieprz do smakuWykonanie:Mięsa kroimy w cienkie, podłużne paski. Na...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 16
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 18
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 290
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 315
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 217
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 229
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 72
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 57









































