Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 110
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 23
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 18
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 23
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 41
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 27
Bułgarska kiełbasa Łukanka

Łukanka (Bułgarska, podsuszana i spłaszczona kiełbasa w jelicie wołowym, w środku farsz z mięsa wieprzowego i wołowego oraz przyprawy).Składniki:chude podgardle wieprzowe 60 dagmięso wołowe 40 dagjelito wołowe 50/55Przyprawy na 1 kg farszu:sól 18 gpieprz czarny 4 gkminek 5 gczosnek gnieciony 5 gpapryka ostra wędzona 10 gcukier 4 gkardamon 5 g2 łyżki rumu lub...
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 179
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 204
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 137
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 147
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 752
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417