Najnowsze przepisy
Bardzo wilgotny, sycący i delikatny skrynik bananowy z... ⇖ 24
Pierogi z kaszanką i paloną kaszą gryczaną Uwielbiam... ⇖ 20
Ciasto ze śliwkami i budyniem to wypiek, obok którego nie... ⇖ 35
Pyszna, lekko pikantna zupa, w stylu tajskim. Szybka do... ⇖ 37
Hashimoto i niedobory, które utrudniają życie – jak... ⇖ 11
Chleb orkiszowy na zakwasie z dynią

Chleb mało wymagający. Wystarczy mieć dobry, aktywny zakwas i czas, który jest wymagany do chlebów na zakwasie.Ciasto o dość dużej hydracji. Biorąc pod uwagę tylko ilość mąki i wody z mlekiem to hydracja wynosi ponad 84 procent. Ponadto płyn jest jeszcze w startej dyni. Trochę płynu wchłonęły też pestki..Biorąc to wszystko pod uwagę hydracja ciasta w przybliżeniu wynosi co najmniej 80%Pominęłam składanie ciasta, jak to zwykle się robi przy chlebach pszennych.Chleb...
Przepisy z bloga
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 59
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 99
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 81
Ptysie z kremem karpatkowym, który mi najlepiej smakuje... ⇖ 142
Świetny sernik, po upieczeniu nie opada jest prosty jak... ⇖ 175
Wykorzystałam do pasztetu zamrożone wcześniej części z... ⇖ 115
Chleb bardzo udany:) Polecam go domowym piekarzom.Ciasto... ⇖ 128
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1850
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 939
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 879
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 587
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 527