Najnowsze przepisy
Wprowadzenie do przepisu na ciasto z rabarbarem i owocami... ⇖ 15
Wprowadzenie do Czekoladowego ciasta z dynią Czekoladowe... ⇖ 15
Wprowadzenie do Czekoladowego ciasta z owocami Czekoladowe... ⇖ 9
Wprowadzenie do ciasta marcepanowego z owocami Ciasto... ⇖ 9
Wprowadzenie do Wielkanocnej babki z lukrem Wielkanocna... ⇖ 10
Wprowadzenie do malinowej babki czekoladowej Dlaczego warto... ⇖ 9
Wprowadzenie do przepisu na Ciasto z truskawkami i... ⇖ 11
Wprowadzenie do Ciasta Orzechowego z Kremem Budyniowym... ⇖ 12
Masło klarowane czy masło ghee

Na wielu stronach i portalach masło klarowane jest nazywane również masłem gheeOkazuje się, że między masłem klarowanym a masłem ghee jest jednak pewna różnica. Masło klarowane to powolne podgrzewanie masła po to aby usunąć resztki białka w postaci piany i wody oraz resztki cięższych nieczystości białkowych, które opadają na dno. Trzeba pilnować aby te resztki opadające na dno nie przypaliły się. Trwa to dużo krócej niż robienie masła ghee.Natomiast masło ghee...
Przepisy z bloga
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 58
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 94
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 80
Ptysie z kremem karpatkowym, który mi najlepiej smakuje... ⇖ 140
Świetny sernik, po upieczeniu nie opada jest prosty jak... ⇖ 175
Wykorzystałam do pasztetu zamrożone wcześniej części z... ⇖ 115
Chleb bardzo udany:) Polecam go domowym piekarzom.Ciasto... ⇖ 128
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1751
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 885
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 839
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 567
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 482
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 459