Najnowsze przepisy
Wprowadzenie do przepisu na ciasto z rabarbarem i owocami... ⇖ 15
Wprowadzenie do Czekoladowego ciasta z dynią Czekoladowe... ⇖ 15
Wprowadzenie do Czekoladowego ciasta z owocami Czekoladowe... ⇖ 9
Wprowadzenie do ciasta marcepanowego z owocami Ciasto... ⇖ 9
Wprowadzenie do Wielkanocnej babki z lukrem Wielkanocna... ⇖ 10
Wprowadzenie do malinowej babki czekoladowej Dlaczego warto... ⇖ 9
Wprowadzenie do przepisu na Ciasto z truskawkami i... ⇖ 11
Wprowadzenie do Ciasta Orzechowego z Kremem Budyniowym... ⇖ 12
Chleb tostowy uDany na zaczynie poolish

Chleb bardzo udany:) Polecam go domowym piekarzom.Ciasto potrzebuje czasu aby fermentować odpowiednio długo z małą ilością drożdży. Chleby drożdżowe przygotowane na zaczynie różnią się smakiem i aromatem od tych pieczonych tradycyjnie.Jakie są rodzaje zaczynów?biga,pate fermente,poolish inaczej podmłodaPoolish to mieszanka równych proporcji wody i mąki z odrobiną drożdży, pozostawiona w temperaturze pokojowej od 6 do 16 godzin. Im mniej drożdży tym dłuższy czas...
Przepisy z bloga
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 58
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 94
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 80
Ptysie z kremem karpatkowym, który mi najlepiej smakuje... ⇖ 140
Świetny sernik, po upieczeniu nie opada jest prosty jak... ⇖ 175
Wykorzystałam do pasztetu zamrożone wcześniej części z... ⇖ 115
Chleb bardzo udany:) Polecam go domowym piekarzom.Ciasto... ⇖ 128
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1751
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 885
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 839
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 567
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 482
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 459