Najnowsze przepisy
Przepis na wilgotne, pulchne ciasto pełne rabarbaru. Moja... ⇖ 80
Sałatka ziemniaczana do grillowanych mięsBardzo smaczna i... ⇖ 91
Sos tzatziki z polskim akcentemDoskonały do mięs z grilla... ⇖ 35
Przepis na prosty deser brzoskwiniowy w pucharkach! To... ⇖ 86
Takie typowe ciasto na lato. Jest bardzo smaczne, proste w... ⇖ 75
Szukacie pomysłu na ciekawy deser? Serniczki na zimno z... ⇖ 72
Chleb orkiszowy na zakwasie z kaszą gryczaną
Chleb z 2015r. pieczony u Ani prowadzącej Piekarnię i bloga Kuchennymi drzwiami.Zaczyn do tego chleba powinien fermentować 12-24 godzin. Nie bez powodu jest taka rozpiętość czasowa. Autorka przepisu piekła ten chleb w miesiącu marcu.Nie możemy przypadkowo przygotowywać ciasta właściwego w 13 lub 24 godzinie fermentacji, bo akurat tak nam pasuje. To idealny przykład, aby...
Przepisy z bloga
Płatki kwiatów mniszka najlepiej pozyskać bezpośrednio... ⇖ 80
Przepis na ten chleb pochodzi z mojego archiwum z roku... ⇖ 79
Łyżeczka kurkumy spowodowała taki piękny kolor. Prosty... ⇖ 70