Chleb pszenny na żytnim zakwasie posypany pestkami dyni i słonecznika.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2023/12/chleb-pszenny-na-zytnim-zakwasie.html
Bardzo smaczny kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany pestkami dyni i słonecznika.Składniki:Zaczyn:3/4 szklanki - 80 g mąki pszennej chlebowej typ 750100 ml wody2 czubate stołowe łyżki aktywnego zakwasu żytniegoCiasto właściwe:cały zaczyn400 g mąki pszennej chlebowej typ 750250 ml wody1 łyżeczka solimargaryna Kasia do posmarowania formyotręby do wysypania...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 11
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 16
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 13
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 290
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 315
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 217
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 229
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 75
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 67
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 53









































