Chleb pszenny z foremki.

Chleb pszenny z foremki upieczony z mąki pszennej typ-750, na zakwasie żytnim.Składniki:Zaczyn:100 g mąki żytniej typ 720120 ml wody3 czubate stołowe łyżki aktywnego zakwasu żytniegoCiasto właściwe:cały zaczynmąka pszenna chlebowa typ 750 - 500 gwoda przegotowana ostudzona 300 mlsól 1 płaska łyżkamasło klarowane do posmarowania formyDzień przed pieczeniem przygotować zaczyn:Mąkę wymieszać z wodą i zakwasem, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na minimum...
Najnowsze przepisy
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 10
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 10
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 52
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 250
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 276
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 178
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 184
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1995
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 323
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 288
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 281
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 244
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 237
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 199