Chleb pszenny z foremki.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/10/chleb-pszenny-z-foremki.html
Chleb pszenny z foremki upieczony z mąki pszennej typ-750, na zakwasie żytnim.Składniki:Zaczyn:100 g mąki żytniej typ 720120 ml wody3 czubate stołowe łyżki aktywnego zakwasu żytniegoCiasto właściwe:cały zaczynmąka pszenna chlebowa typ 750 - 500 gwoda przegotowana ostudzona 300 mlsól 1 płaska łyżkamasło klarowane do posmarowania formyDzień przed pieczeniem przygotować zaczyn:Mąkę wymieszać z wodą i zakwasem, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na minimum...
Najnowsze przepisy
Felfla Mechwiya – Marokańskie grillowane zielone papryki... ⇖ 4
Lubię takie szybkie i smakowite desery gdzie nie ma za... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 347
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 369
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 274
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 281
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 440
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 437
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 337
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 334
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 292
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 224
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 196
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 171
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 163
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 157









































