Najnowsze przepisy
Witajcie! Dzisiaj mam dla Was przepis na zapierającą dech... ⇖ 6
Cukinia z trawą cytrynową to kolejna propozycja na pyszny... ⇖ 10
Odkryj bogactwo hiszpańskiej kuchni regionalnej – smaki... ⇖ 18
Naleśniki na bazie jajek i sera mascarpone (moje ulubione... ⇖ 21
Kiełbasa po cygańsku to wyjątkowo aromatyczne i proste w... ⇖ 27
Składniki:( 12 sztuk, szklanka 250 ml)Rozczyn:Drożdże... ⇖ 38
Dzisiaj zapraszam na prosty deser, który idealnie sprawdzi... ⇖ 48
Chleb pszenny z foremki.
Chleb pszenny z foremki upieczony z mąki pszennej typ-750, na zakwasie żytnim.Składniki:Zaczyn:100 g mąki żytniej typ 720120 ml wody3 czubate stołowe łyżki aktywnego zakwasu żytniegoCiasto właściwe:cały zaczynmąka pszenna chlebowa typ 750 - 500 gwoda przegotowana ostudzona 300 mlsól 1 płaska łyżkamasło klarowane do posmarowania formyDzień przed pieczeniem przygotować zaczyn:Mąkę wymieszać z wodą i zakwasem, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na minimum...
Przepisy z bloga
Ugotowane mięso z mostku wieprzowego (żeberka) podane z... ⇖ 37
Polecam chleb żytni z foremki, prosty w przygotowaniu i... ⇖ 40
Sos ugotowany z wieprzowej łopatki z dodatkiem pokrojonych... ⇖ 40
Smażona drobiowa wątróbka z cebulą podana z ziemniakami... ⇖ 43
Bardzo smaczna i zdrowa nalewka. Owoce pigwowca mają tyle... ⇖ 82
Bardzo smaczny boczek ze słoja. W słoiku powstał bardzo... ⇖ 57
Bardzo smaczna o smaku migdałowym, nalewka na pestkach... ⇖ 1921
Przepisy na czasie
Dzisiaj zapraszam na prosty deser, który idealnie sprawdzi... ⇖ 48
Czekoladowe ciasto na maślance Dziś mam dla Was przepis... ⇖ 46
Dowiedz się ile piec sandacza i w jakiej temperaturze, aby... ⇖ 41
Składniki:( 12 sztuk, szklanka 250 ml)Rozczyn:Drożdże... ⇖ 38
Dowiedz się ile piec muffinki i w jakiej temperaturze, aby... ⇖ 36
Dynie pieczone z farszem dyniowo-ciecierzycowymSkładniki... ⇖ 35
Poznaj wyjątkowe zwyczaje i obyczaje społeczne Hiszpanii,... ⇖ 31