Najnowsze przepisy
Kluski na parze z szybkim sosem z kurczaka Dziś ma dla Was... ⇖ 11
Kawa Mrożona Historia i Pochodzenie Kawa mrożona,... ⇖ 10
Wilgotne i puszyste ciasto ze śliwkami, które robi się... ⇖ 19
Chrupiące Kotleciki z Cukinii i Słonecznika – Zdrowy... ⇖ 23
Chleb żytni razowy ze słonecznikiem pestkami dyni i żurawiną - na zakwasie.
![Chleb żytni razowy ze słonecznikiem pestkami dyni i żurawiną - na zakwasie.](/files/634/fb/436259.jpg)
Do wypieku chleba używam tylko ziaren słonecznika i dyni oraz suszonej żurawiny.Dzień przed pieczeniem przygotować zaczyn:Zaczyn:100 g mąki żytniej razowej typ 2000120 ml wody3 łyżki aktywnego zakwasu żytniegomąkę wymieszać z wodą i zakwasem, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na kilkanaście godzin.W dniu pieczenia:Ciasto:cały zaczyn400 g mąki żytniej typ 720100 g mąki żytniej razowej typ 200050 g płatków owsianych320 ml wody1 łyżka miodu1,5 łyżeczki...
Przepisy z bloga
Do wypieku chleba używam tylko ziaren słonecznika i dyni... ⇖ 51
Podwójnie panierowany filet z kurczaka, usmażony i podany... ⇖ 31
Jajka usmażone w plastrach czerwonej papryki i w parówce.... ⇖ 44
Przecier z kiszonych ogórków na zupę, za pasteryzowany w... ⇖ 46
Bardzo smaczna mizeria z ogórków, smakuje jak pikle.... ⇖ 73
Sernik jest o smaku waniliowym z rodzynkami, upieczony na... ⇖ 31
Bardzo smaczny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie.... ⇖ 52
Przepisy na czasie
Sałatka z arbuzem, fetą i orzechami to świetny pomysł... ⇖ 64
Kasza manna na mleku to smak mojego dzieciństwa,... ⇖ 52
Lekki Makaron z Cukinią i Cytryną: Szybki Przepis na... ⇖ 48
Piankowiec z galaretką to pyszne ciasto bez pieczenia,... ⇖ 47
Mizeria w słoikach na zimęMizeria z gruntowych, lipcowych... ⇖ 41
Pasta jajeczna z porem i serem żółtym to super pomysł... ⇖ 39
Letnia Sałatka z Arbuzem i Feta: Idealny Przepis na Upalne... ⇖ 38