Chleb żytni razowy ze słonecznikiem pestkami dyni i żurawiną - na zakwasie.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/06/chleb-zytni-razowy-ze-sonecznikiem.html
Do wypieku chleba używam tylko ziaren słonecznika i dyni oraz suszonej żurawiny.Dzień przed pieczeniem przygotować zaczyn:Zaczyn:100 g mąki żytniej razowej typ 2000120 ml wody3 łyżki aktywnego zakwasu żytniegomąkę wymieszać z wodą i zakwasem, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na kilkanaście godzin.W dniu pieczenia:Ciasto:cały zaczyn400 g mąki żytniej typ 720100 g mąki żytniej razowej typ 200050 g płatków owsianych320 ml wody1 łyżka miodu1,5 łyżeczki...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 17
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 18
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 290
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 315
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 217
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 229
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 72
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 57









































