Najnowsze przepisy
Grillowany łosoś z salsą mango Zapraszam was dzisiaj do... ⇖ 8
Risotto ze szparagami (risotto agli asparagi) to wiosenne i... ⇖ 34
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już... ⇖ 42
Kartacze sejneńskie / cepeliny.
Kartacze sejneńskie (cepeliny) to duże, owalne kluski ziemniaczane z tartych ziemniaków z dodatkiem gotowanych w okolicach Sejn, nadziewane mielonym mięsem wieprzowym z dodatkiem cebuli, pieprzu i majeranku. Ugotowane cepeliny podajemy okraszone skwarkami z zarumienioną cebulą.Składniki:mielone mięso wieprzowe 1 kgziemniaki gotowane 1 kgziemniaki tarte, odciśnięte z wody 1,5 kgskrobia...
Przepisy z bloga
Z podanego poniżej surowca wykonałem 2 salcesony. Bardzo... ⇖ 37
Bardzo smaczny kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim... ⇖ 40
Podwójnie panierowany filet z kurczaka, usmażony i podany... ⇖ 29
Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i surówką... ⇖ 50
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i... ⇖ 156
Bardzo smaczne flaczki ugotowane z indyczych żołądków i... ⇖ 41