Najnowsze przepisy
Lodówka to serce każdej kuchni - nie tylko przechowuje... ⇖ 18
Witam Kochani! W sezonie na młodą kapustę polecam szybki... ⇖ 24
Dzisiaj zapraszam na chrupiące ptysie, które wypełnimy... ⇖ 25
Ciasto Truskawkowa Zachcianka to pyszny i efektowny wypiek,... ⇖ 98
Chcesz wiedzieć jaką moc ma Zdrowotna nalewka z kwiatów... ⇖ 23
Marynata do polędwiczek wieprzowych Delikatne mięso z... ⇖ 37
Kiełbasa biała.
Biała kiełbasa, łatwa w zrobieniu, bardzo smaczna.Surowiec na 4,63 kg farszu:Szynka wieprzowa 1,6 kgkarczek 1,3 kgpodgardle 83 dagwołowina 80 dagjelita wieprzowe 28-32 mm1,5 m /kg farszuwoda zimna 5% w stosunku do masy mięsnej (200 ml)Przyprawy:sól warzona 18 g/kg (83 g)pieprz czarny 2 g/kg (9 g)majeranek 3 g/kg (14 g)czosnek 6 ząbkówRozdrabnianie:Mięsa przed mieleniem myjemy...
Przepisy z bloga
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z... ⇖ 55
Smażone kotlety schabowe, panierowane w mące, bułce... ⇖ 43
Z podanego poniżej surowca wykonałem 2 salcesony. Bardzo... ⇖ 66
Bardzo smaczny kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim... ⇖ 55
Podwójnie panierowany filet z kurczaka, usmażony i podany... ⇖ 43