Najnowsze przepisy
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 8
Tarta z morelami i migdałowym kremem – sezonowy hitSezon... ⇖ 19
Kurczak w orientalnym sosie orzechowym – obiad 15–20... ⇖ 28
Koktajl Truskawkowo - Jagodowy Wyobraź sobie poranek,... ⇖ 33
Ogórki małosolne na sucho (woreczek lub pojemnik, 24–36... ⇖ 51
Ogórki w marynowane Sweet Chili, przetwory Ogórki Sweet... ⇖ 37
Ciasteczka Proteinowe z Masłem Orzechowym Te ciasteczka... ⇖ 29
Zupa pomidorowa z burratą i cantuccini, kremowa klasyka z... ⇖ 25
Kiełbasa kminkowa parzona.

Kiełbasę kminkową wykonałam według przepisu z 1959 roku (Przepisy wewnętrzne - 16), zamiast mięsa wołowego kl.II użyłam mięsa kl.III chudego z tylnej wieprzowej golonki. Kiełbasę zrobiłam w batonach o średnicy 65 mm, długości 35 cm. Kiełbasa wędzona metodą w garnku na zrębkach olcha/buk.A. Surowiec (na 2 kg kiełbasy):Wieprzowina kl. I peklowana (chude mięso pozyskane...
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 207
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 242
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 159
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 169
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1322
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 537
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 460
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 361
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 356
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 332
Chrupiąca, owocowa pokusa to ciasto, które moi bliscy... ⇖ 324