Kiełbasa-krakowska-parzona (nie wędzona)
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/12/kiebasa-krakowska-parzona-nie-wedzona.html
Kiełbasa parzona, nie wędzona zrobiona z mięsa wieprzowego. Idealna do kanapek.przepis z 3 kg mięsaSurowiec:- chude mięso wieprzowe z szynek, łopatek, biodrówki 1,5kg- tłuste mięso wieprzowe 1kg- chude mięso z golonki 0,5kg- peklosól 60gram (zastępuje sól zmieszaną z saletrą)Przyprawy:- pieprz czarny mielony 0,2 dag- czosnek rozgnieciony 3 ząbki- kolendra ziarno 6 gram- osłonka białkowa o średnicy 50 do 75 mm odcinki 35 do 45 mm 7 sztuk- sól wędzarnicza 30 gramSposób...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 11
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 16
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 13
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 290
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 315
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 217
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 229
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 75
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 67
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 53









































