Kiełbasa krakowska.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2023/01/kiebasa-krakowska.html
Bardzo smaczna kiełbasa krakowska zrobiona z trzech rodzajów mięsa wieprzowego, wędzona na zrębkach olcha/buk, podpiekana.Surowiec:szynka wieprzowa 0,70 kg mielona przez szarpakłopatka wieprzowa 0,80 kg mielona przez sitko 8 mmmięso z golonki 50 dag mielona przez sitko 2,5 mmzrębki olcha/bukPrzyprawy na 1 kilogram farszu:Pieprz 2 -3 gZiele angielskie mielone 0,5 -1...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 17
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 18
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 290
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 315
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 217
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 229
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 72
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 57









































