Najnowsze przepisy
Pieczenie chleba na zakwasie zmusza nas do wyhodowania... ⇖ 2
Panna cotta z owocami (jagodami, jeżynami i malinami).... ⇖ 46
Grecka zupa z klopsikami to aromatyczne danie, które... ⇖ 32
Kiełbasa Krakuski, podsuszane według Marioli
Wędzona metodą garnkową. Nazwę krakuski dałam, bo zrobiłam małe batoniki ze względu na małe pomieszczenie w którym wędzę, znaczy, garnek :) Osłonki o śr. 45 mm napełniłam farszem takim jaki jest robiony do kiełbasy krakowskiej.Surowiec:Wieprzowina kl. I - 0,9 kgWieprzowina kl. II - 0,6 kgPrzyprawy i materiały pomocnicze:Peklosól 18 g / kg...
Przepisy z bloga
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z... ⇖ 51
Smażone kotlety schabowe, panierowane w mące, bułce... ⇖ 38
Z podanego poniżej surowca wykonałem 2 salcesony. Bardzo... ⇖ 64
Bardzo smaczny kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim... ⇖ 52
Podwójnie panierowany filet z kurczaka, usmażony i podany... ⇖ 40
Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i surówką... ⇖ 63