Najnowsze przepisy
Lodówka to serce każdej kuchni - nie tylko przechowuje... ⇖ 18
Witam Kochani! W sezonie na młodą kapustę polecam szybki... ⇖ 24
Dzisiaj zapraszam na chrupiące ptysie, które wypełnimy... ⇖ 25
Ciasto Truskawkowa Zachcianka to pyszny i efektowny wypiek,... ⇖ 98
Chcesz wiedzieć jaką moc ma Zdrowotna nalewka z kwiatów... ⇖ 23
Marynata do polędwiczek wieprzowych Delikatne mięso z... ⇖ 37
Kiełbasa szynkowa.
Kiełbasa szynkowa wędzona na zrębkach olcha/buk, parzona. Wzorowałem się przepisem wg. Jack a Crow.Surowiec:mięso z szynki wieprzowej 1,6 kg (80 %)chude mięso z golonki 40 dag (20 %)Przyprawy:peklosól 18 g/kgpieprz biały 3 g/kgcukier 2 g/kggałka muszkatołowa 1 g/kgkolendra 1,5 g/kgwoda do 5 % masy mięsnejDodatkowo:osłonka białkowa fi 100 mmprzędza...
Przepisy z bloga
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z... ⇖ 55
Smażone kotlety schabowe, panierowane w mące, bułce... ⇖ 43
Z podanego poniżej surowca wykonałem 2 salcesony. Bardzo... ⇖ 66
Bardzo smaczny kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim... ⇖ 55
Podwójnie panierowany filet z kurczaka, usmażony i podany... ⇖ 43