Kiełbasa wiejska, krucha.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2021/08/kiebasa-wiejska-krucha.html
Kiełbasa wiejska, krucha wędzona metodą w garnku, podpiekana.Przepis na 1 kg kiełbasy.Surowiec peklowany 24 godziny:Mięso wieprzowe od szynki lub łopatki chude 0,5 kg (peklowane)podgardle oskórowane chudsze 25 dag (peklowane)Mięso z wieprzowych golonek 25 dag (peklowane)Przyprawy:pekloSól 18 g/kgpieprz młotkowany 2 g/kgczosnek 3 g/kgcukier 1 g/kgmajeranek 3 g/kggałka...
Najnowsze przepisy
Najlepsze pierniczki imbirowe- pachnące cynamonem ale i... ⇖ 3
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 7
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 22
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 290
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 316
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 217
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 231
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 113
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 73
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 58









































