Najnowsze przepisy
Placuszki kefirki z tego przepisu wychodzą puszyste, są... ⇖ 9
Kotlety wychodzą rewelacyjnie. Muszę przyznać, że to... ⇖ 3
Zapiekanka z kurczakiem i makaronem to jedna z naszych... ⇖ 5
Z pozoru wydaje się, że gotowanie w domu to najtańszy... ⇖ 0
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla... ⇖ 10
Naukowcy potwierdzają, że zdrowe jedzenie wpływa na... ⇖ 10
Mielone kotlety z ogórkiem kiszonym w boczku to harmonijne... ⇖ 10
Kiełbasa wiejska, pradziada.
Przepis pochodzi z 1896 r. Jest to kiełbasa zrobiona bez używania peklosoli, z mięsa tylko solonego solą. Jak sama nazwa mówi, kiełbasa Naszych pradziadków.Możemy ją robić w jelitach wieprzowych, cienkich jak i również w słoiczkach, jako konserwy, jest bardzo smaczna. Ja użyłam na kilogram farszu 4 słoiczki 350 ml.Przepis na 1 kg farszu.Surowiec:Mięso wieprzowe od...
Przepisy z bloga
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z... ⇖ 52
Smażone kotlety schabowe, panierowane w mące, bułce... ⇖ 39
Z podanego poniżej surowca wykonałem 2 salcesony. Bardzo... ⇖ 64
Bardzo smaczny kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim... ⇖ 53
Podwójnie panierowany filet z kurczaka, usmażony i podany... ⇖ 40