Kiszona kapusta
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/10/kiszona-kapusta.html
Często kiszę taką ilość kapusty z marchwią. Kapusta jest super.Surowiec:kapusta 3,1kgmarchew 1kgkminek 1 łyżeczkasól 3 łyżkiczas przygotowania 30 minutWykonanie:Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na wiórka, solimy dodajemy kminek, sól i dobrze mieszamy ugniatając. Odstawiamy na 1-2 godziny i po tym czasie znowu dobrze mieszamy i ugniatamy i wkładamy do wyparzonego gliniaka lub emaliowanego garnka, musimy także dobrze ugnieść. Przykrywamy talerzykiem i przyciskamy...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 8
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 13
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 12
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 13
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 23
Karkówka to mięso, które potrafi rozwinąć swój smak... ⇖ 17
Proste ciasto, ale było tak dobre w smaku, że piekłam je... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 290
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 315
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 217
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 229
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 74
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 67
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 52









































