Mielonka z szynki wieprzowej i podgardla.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2023/02/mielonka-z-szynki-wieprzowej-i-podgardla.html
Bardzo łatwa w przygotowaniu mielonka z szynki i podgardla wieprzowego. Podgardle dodano żeby mielonka nie była zbyt chuda gdyż dodany tłuszcz jest nośnikiem smaku :)Surowiec:80 dag chudej szynki - zmielić przez sitko 10 mm.30 dag podgrardle - zmielić przez sitko 5 mm.Przyprawy:15 g peklosolipół łyżeczki gałki muszkatołowej1/3 łyżeczki kolendry (zgnieść w moździerzu)pół...
Najnowsze przepisy
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 4
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 18
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 290
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 316
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 217
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 229
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 72
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 58









































