Nadzienie do rogali Marcińskich.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2019/10/nadzienie-do-rogali-marcinskich.html
Przepis na nadzienie do rogali Marcińskich.Składniki na nadzienie:250 gram białego makuolejek migdałowy dużypół szklanki cukru100 gram orzechów włoskich100 gram blanszowanych migdałów2-3 łyżki rodzynek2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczy250 ml śmietanki 30 % tłuszczuWykonanie nadzienia do rogali:a - blanszowanie migdałów, zalane wrzącą wodą migdały parzymy 5 minut,...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 17
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 18
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 290
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 315
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 217
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 229
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 72
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 57









































